Ciorbă de pui cu tăiţei

ciorba de pui cu taitei jpeg

Vrem să vă propunem azi o delicioasă reţetă de ciorbă de pui cu tăiţei, care o să fie gustul vostru.

Ingrediente

½ piept de pui 1 ceapă ½ ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel frunze de ţelină cu tije cu tot 1 ardei gras tăiţei 2 linguri ulei 4 linguri sos de roşii pătrunjel verde zeamă de lămâie sare piper

Cum se prepară

Se curăţă legumele, se taie după preferinţă şi se călesc cu cele două linguri de ulei şi 2 linguri de apă, până se înmoaie. Se adaugă pieptul de pui tăiat bucăţele şi se continuă călirea până când carnea se albeşte. Se acoperă totul cu apă caldă şi se lasă să fiarbă 15 minute. Când legumele şi carnea sunt bine pătrunse, se adaugă frunzele de ţelină, cu tije cu tot, tăiate rondele, pătrunjelul tocat mărunt, tăiţeii fierţi separat, sosul de roşii, sare şi piper, după gust.După câteva clocote, se adaugă zeama de lămâie, pentru a potrivi gustul acru al ciorbei. Se serveşte caldă.