Ciorbă de pui moldovenească

Ne-am bucurat în acest weekend de o ciorbă de pui moldovenească, reţetă pe care am „furat-o“ de la tanti Sorica din judeţul Botoşani când i-am făcut o vizită pe nepregătite. Parcă au trecut o sută de ani de atunci, şi totuşi nu sunt mai mult de zece.
Ciorbă de pui moldovenească - Ingrediente (6 porţii)
500 g carne de pui 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină păstârnac 1 ceapă 2 ardei graşi coloraţi 1 legătură leuştean 30 g tăiţei groşi 500 ml borş sare 100 g smântână
Ciorbă de pui moldovenească - Mod de preparare
Se fierbe carnea de pui în 4 l de apă cu sare, după gust, circa 15 minute şi se spumează. Se curăţă şi se taie bucăţi morcovul, ceapa, ţelina, ardeii şi păstârnacul. Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute. Se pun tăieţeii şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă borşul fiert în prealabil, se lasă să dea în câteva clocote şi se stinge focul. Se drege ciorba de pui moldovenească cu smântână, se presară leuşteanul tocat şi se lasă vasul acoperit.