Ciorbă de pui. Reţetă originală bulgărească

Ori de câte ori ţi-au mai rămas câteva buăcţele de pui prin frigider te-ai gândit că cel mai la îndemână ar fi să prepari o ciorbă de pui. Ce ar fi ca de data asta să încerci o reţetă originală bulgărească?
Ingrediente pentru ciorbă de pui
1 piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 bucată ţelină ardei roşu iute 300 ml smântână 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper
Modul de preparare al reţetei de ciorbă de pui
Se taie pieptul de pui cubuleţe şi se pune la fiert în 2-3 l de apă. Se ia spuma ori de câte ori se formează. Între timp, se curăţă ceapa, morcovii şi ţelina şi se taie cubuleţe
foarte mici. Se adaugă în supă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până carnea şi legumele sunt pătrunse.
Se potriveşte gustul de sare şi de piper, se adaugă zeamă de lămâie, după gust, pătrunjelul tocat şi se mai dă într-un clocot. Se bat gălbenuşurile cu smântâna, se adaugă supă până ajunge la temperatura supei şi se toarnă totul în oala luată de pe foc. Ciorba de pui se serveşte caldă, cu ardei iute roşu.
Ciorbă scăzută de linte galbenă
Ciorbă scăzută de linte galbenă
sursa foto: Shutterstock