Ciorbă de roşii cu orez

ciorba de rosii cu orez jpeg

Cultivat de milenii în Asia, orezul este la îndemâna oricui în lumea întreagă. Îl poţi găsi sub mai multe forme, dar cel mai des întâlnite sunt orezul cu bob rotund, orezul brun, orezul cu bob lung, orezul basmati şi orezul sălbatic. Pentru această reţetă de ciorbă de roşii cu orez poţi folosi ori orez cu bob rotund ori cu bob lung.

Ciorbă de roşii cu orez - Ingrediente

2 morcovi 1 ceapă 1 gulie 200 ml suc concentrat de roşii 2 linguri orez 2 linguri ulei 1 linguriţă zahăr borş leuştean verde 100 ml smântână sare

Ciorbă de roşii cu orez - Mod de preparare

Se clocotesc doi litri de apă, se adaugă ceapa şi morcovii întregi. După ce au fiert, se scot cu spumiera într-un castron. În zeama lor se adaugă orezul şi sare, după gust. Se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se adaugă concentratul de roşii, uleiul, o linguriţă de zahăr. La sfârşit, se adaugă borşul şi se mai lasă câteva clocote. Se ia de pe foc. Se serveşte caldă, cu smântână, şi decorată cu şuviţe subţiri de leuştean şi gulie verde.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg