Ciorbă de roşii cu orez

ciorba de rosii cu orez jpeg

Cultivat de milenii în Asia, orezul este la îndemâna oricui în lumea întreagă. Îl poţi găsi sub mai multe forme, dar cel mai des întâlnite sunt orezul cu bob rotund, orezul brun, orezul cu bob lung, orezul basmati şi orezul sălbatic. Pentru această reţetă de ciorbă de roşii cu orez poţi folosi ori orez cu bob rotund ori cu bob lung.

Ciorbă de roşii cu orez - Ingrediente

2 morcovi 1 ceapă 1 gulie 200 ml suc concentrat de roşii 2 linguri orez 2 linguri ulei 1 linguriţă zahăr borş leuştean verde 100 ml smântână sare

Ciorbă de roşii cu orez - Mod de preparare

Se clocotesc doi litri de apă, se adaugă ceapa şi morcovii întregi. După ce au fiert, se scot cu spumiera într-un castron. În zeama lor se adaugă orezul şi sare, după gust. Se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se adaugă concentratul de roşii, uleiul, o linguriţă de zahăr. La sfârşit, se adaugă borşul şi se mai lasă câteva clocote. Se ia de pe foc. Se serveşte caldă, cu smântână, şi decorată cu şuviţe subţiri de leuştean şi gulie verde.