Ciorbă de salată cu omletă
„Nicăieri în lumea asta nu există leuştean. Iar ciorba fără leuştean nu are niciun gust!“, îmi spune precupeaţa de la care am cumpărat o legătură pentru această ciorbă de salată cu omletă. Şi mi-am dat seama că aşa este! Nicăieri în lumea asta pe unde am fost, nu am văzut sau nu i-am simţit mirosul. Iar precupeaţa avea dreptate: ciorba fără leuştean, mai ales dacă o faci cu borş, nu prea are gust. Îi lipseşte ceva.
Ciorbă de salată cu omletă - Ingrediente (4 porţii)
3-4 salate mijlocii 1 legătură ceapă verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costiţă afumată 3 ouă 1 l borş 1 ceşcuţă orez 2 linguri ulei 2 l apă 1 legătură leuştean sare
Ciorbă de salată cu omletă - Mod de preparare
Speli salata şi o laşi la scurs. Separat, cureţi ceapa şi usturoiul, le speli şi le tai rondele. Pui la fiert 2 l de apă. Când dă în clocot, pui ceapa, usturoiul şi orezul să fiarbă la foc potrivit aproximativ 10 minute.
Tai costiţa felii subţiri şi o rumeneşti, fără grăsime, apoi o răstorni în zeama care fierbe. Adaugi salata, pe care o rupi cu mâna, laşi la fiert 10 minute şi torni borşul fiert separat. Sărezi şi presari leuşteanul tăiat fin.
Baţi cele 3 ouă cu puţină apă rece şi prepari o omletă. Tai omleta bucăţi şi le pui în oala cu borş. Laşi câteva minute să se combine aromele şi opreşti focul.
Ciorbă de perişoare cu borş şi bulion