Ciorbă de sfeclă roşie

ciorba sfecla shutterstock 5055043 jpeg

Inspirată dintr-o reţetă rusească şi adaptată meleagurilor mioritice, vă prezentăm o delicioasă reţetp de ciorbă de sfeclă roşie.

Ingrediente

1 sfeclă roşie medie 2 morcovi 1 bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe potrivite 2 linguri ulei 1 ardei gras 200 ml suc de roşii leuştean verde sau uscat 1 plic borş 200 ml smântână sau iaurt gras sare

Cum se prepară

Se încinge uleiul într-o oală, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi ardeiul gras tăiate după preferinţă sau rase, un praf de sare, se acoperă cu capac şi se călesc până se înmoaie.

Se adaugă 4 l de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute, după care se pune sfecla curăţată şi tăiată cubuleţe. Se lasă să fiarbă 20 de minute, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă pe foc încă 10 minute.

Se acreşte cu borş pentru un plus de aromă, se opreşte focul şi se adaugă leuşteanul. Se poate servi asezonată cu smântână sau cu iaurt gras.

sursa foto: Shutterstock