Ciorbă de ştevie cu borş de casă
Pentru 4 porţii de ciobă de ştevie cu borş de casă ai nevoie de câteva ingrediente esenţiale pe care te lăsăm să le descoperi singur. Trebuie să reţii doar că dacă pui borş de casă şi suc de roşii, garantat obţii o ciorbă de primăvară absolut delicioasă.
Ciorbă de ştevie cu borş de casă - Ingrediente
2-3 legături ştevie 2 morcovi 1 ceapă 1 bulb ţelină mică 2 cartofi 2 linguri orez 200 ml suc concentrat de tomate 2 linguri ulei 500 ml borş de casă 1 legătură leuştean verde 1 legătură pătrunjel verde sare
Ciorbă de ştevie cu borş de casă - Mod de preparare
Se îndepărtează nervurile principale şi codiţele frunzelor de ştevie, se spală în mai multe ape, apoi se opăresc două minute în apă clocotită cu sare şi se scurg în strecurătoare.
Separat, se curăţă şi se taie mărunt ceapa, morcovii, ţelina, iar cartofii cubuleţe, şi se călesc în uleiul bine încins cu 2-3 linguri de apă. Când sunt bine înmuiate, se adaugă orezul spălat şi scurs bine, se acoperă totul cu apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 10 minute.
Se adaugă sucul concentrat de tomate, ştevia tăiată şuviţe, pătrunjel verde tocat şi sare, după gust. Se lasă să fiarbă încă 5-6 minute. Se acreşte, după preferinţă, cu borşul fiert separat şi după 2-3 clocote se ia de pe foc. Se presară deasupra leuşteanul tocat şi se lasă ciorba de ştevie cu borş de casă acoperită cu capac 10 minute, să se aromatizeze, înainte de a fi servită.