Ciorbă de văcuţă

ciorba vacuta jpeg

Ne plouă în gură numai când ne gândim la cât de gustoasă este această ciorbă. Ni s-a făcut deja poftă. Vouă nu?

Ingrediente

600 g carne de vită 2 morcovi ½ ţelină 2 ardei graşi roşii 1 ceapă mare 2 cartofi 500 ml borş 1 conservă roşii cuburi 1 lingură pastă tomate 1 legătură pătrunjel sare piper 1 linguriţă zahăr (opţional)

Mod de preparare

Speli şi cureţi legumele, tai cubuleţe morcovii, ţelina, ardeii, ceapa, iar cartofii îi laşi un pic mai mari. Cureţi de pieliţe şi speli carnea, apoi o tai cât vrei de mare şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Spumuieşti pe parcurs şi, când este pe jumătate fiartă, adaugi rădăcinoasele şi ceapa şi laşi să fiarbă, în continuare, la foc mic.

Separat, fierbi borşul. Când sunt aproape toate gata, adaugi roşiile cuburi, pasta de tomate şi cartofii. Poţi presăra şi o linguriţă de zahăr, pentru a tăia din aciditatea roşiilor.

După 10 minute, torni şi borşul, sărezi şi piperezi după gust şi mai laşi câteva minute. Stingi focul şi presari pătrunjelul tăiat mărunt.