Ciorbă de văcuţă. O reţetă delicioasă

S-a mai înmuiat frigul dar o ciorbă de văcuţă fierbinte ne-ar prinde totuşi bine.
Ingrediente pentru ciorbă de văcuţă
500 g carne de vită 2 linguri ulei 1 ceapă mare 2 morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras 1 tulpină de ţelină 2 căţei de usturoi 250 g pulpă de roşii (conservă) 3 linguri sos de roşii 1 ardei iute 1 linguriţă seminţe de chimen 1 linguriţă oregano sare piper
Modul de preparare al reţetei de ciorbă de văcuţă
Se porţionează carnea, se toarnă peste ea apă doar cât să o acopere şi se lasă la fiert, acoperită cu capac, la foc mic, aproximativ 45 de minute. Se mai adaugă din când în când apă
caldă.
Separat, se taie ceapa mărunt şi se căleşte uşor în ulei. Se adaugă morcovii, cartofii, dovlecelul, ardeiul gras, toate tăiate bucăţi, după plac, şi se călesc în continuare până
se înmoaie.
Se pun legumele călite peste carnea fiartă, se acoperă cu 4 pahare de apă caldă, se adaugă tulpina de ţelină tăiată rondele şi se lasă să fiarbă împreună 15 minute.
Se adaugă pulpa de roşii, sosul de roşii, căţeii de usturoi tăiaţi în jumătate, seminţele de chimen, oregano, sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă încă 5-6 minute. Se serveşte ciorba de văcuţă fierbinte, garnisită cu rondele de ardei iute.