Ciorbă de vară cu carne de vită şi legume

Dacă e vară şi cald afară nu înseamnă că nu poţi mânca o ciorbă caldă. Aşa cum îţi place ţie, indiferent de combinaţia de ingrediente din farfurie. Bucurăţte cu întreaga familie de o ciorbă de vară cu carne de vită şi legume.
4 porţii 65'
Ciorbă de vară cu carne de vită şi legume - Ingrediente
600 g carne de vită
1 ceapă albă potrivită
2 fire ceapă pentru servit
1 morcov
3 cartofi
2 roşii mari
1 rădăcină de pătrunjel
½ ţelină
2 dovlecei potriviţi
1 ardei gras
4 linguri sos de roşii
leuştean
zeama de la o lămâie
sare
piper
Ciorbă de vară cu carne de vită şi legume - Cum se prepară
Se porţionează carnea şi se pune la fiert o dată cu apa rece. Se spumează de câte ori este nevoie şi se lasă la fiert aproximativ 40 de minute, până este aproape fiartă. Se curăţă legumele şi zarzavaturile, se taie după dorinţă şi se adaugă la fiert încă 10-15 minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cuburi, sosul de roşii, sare şi piper, după gust, şi se lasă la fiert încă 10 minute. Se ia ciorba de vară cu carne de vită şi legume de pe foc, se acreşte cu zeama de lămâie, se decorează cu ceapă verde tăiată rondele (sau ceapă subţire, chives), cu leuştean şi se serveşte caldă.