Ciorbă de vară cu fasole şi roşii

ciorba de vara cu fasole si rosii jpeg

Fasolea, ca multe alte leguminoase, conţine substanţe ce blochează enzimele stomacale care digeră proteinele. Pentru eliminarea acestor substanţe este indispensabilă înmuierea prealabilă în pă pentru câteva ore. La fel trebuie să procedezi şi pentru prepararea acestei ciorbe de vară cu fasole şi roşii.

Ciorbă de vară cu fasole şi roşii - Ingrediente

300 g fasole albă boabe 2 morcovi potriviţi 2 cepe 1 felie de ţelină 4 roşii bine coapte 2 linguri pastă de roşii 2 linguri ulei pătrunjel verde leuştean verde sare piper

Ciorbă de vară cu fasole şi roşii - Cum se prepară

Se pune fasolea la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se scurge, se pune la fiert şi se schimbă 2-3 ape. În ultima apă se adaugă sare. Se curăţă legumele, se taie, după preferinţă, şi se adaugă peste fasole, când aceasta este destul de bine pătrunsă. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, cele două linguri de ulei şi verdeaţa. Se lasă să fiarbă împreună încă 10 minute, se completează cu apă, dacă este nevoie, se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă pasta de roşii şi se lasă să fiarbă încă 10 minute. Ciorba de vară cu fasole se poate servi şi acrită cu borş, zeamă de lămâie sau cu oţet, după preferinţă.