Ciorbă de varză cu afumătură

ciorba de varza cu afumatura jpeg

Începe sezonul acririi verzei, deci cel mai probabil pentru această reţetă de ciorbă de varză cu afumătură vei fi nevoit să te aprovizionezi de la supermarket. Urmează toate instrucţiunile recomandate de noi în reţetă pentru ca rezultatul să fie unul absolut delicios.

Ciorbă de varză cu afumătură - Ingrediente

1/2 varză acră 2 morcovi 1 ciolan mic afumat 2 linguri ulei   1 lingură făină 1 ceapă 2 linguri boia dulce 1 lingură pastă de tomate piper sare

Ciorbă de varză cu afumătură - Cum se prepară

Se aşază ciolanul afumat în apă rece pentru circa o oră, apoi se spală de mai multe ori cu apă călduţă. Se pune la fiert în apă rece pentru aproximativ 40 de minute, la foc mic. Se scoate carnea, se ­dezosează şi se păstrează caldă.

Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, se adaugă făina şi boiaua de ardei, amestecând permanent. Se stinge cu doi litri de apă, turnată treptat ­ca să nu se facă cocoloaşe, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă apoi 750 ml apă caldă, varza tăiată fideluţă, morcovii feliaţi, bucăţile de ciolan,sare şi piper, după gust.Se acoperă vasul şi se

lasă să fiarbă totul, la foc mic, 25 de minute,se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă 10 minute, până când varza este bine pătrunsă. Se poate acri cu zeamă de varză, dar este delicioasă şi aşa.