Ciorbă de varză cu cârnaţi

ciorba de varza cu carnati jpeg

Varza ne stimulează imunitatea şi ne fereşte de boli grave. Preparată în fel şi chip, ar fi bine să mâncăm varză de trei ori pe săptămână pentru că este bogată în vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E şi K) şi minerale (magneziu, potasiu, calciu, fier) care, printre altele, ajută organismul să facă faţă agenţilor patogeni (virusuri şi bacterii) cu care venim zilnic în contact.

Ciorbă de varză cu cârnaţi - Ingrediente (8 porţii)

1/2 varză tăiată 1 salată verde 1 ceapă tocată 1 legătură mărar tocat 100 ml smântână 1 lingură ulei 500 ml zeamă varză 2 cârnaţi afumaţi, tăiaţi felii 1 morcov ras 1 pătrunjel ras

Ciorbă de varză cu cârnaţi - Mod de preparare

Încingi uleiul şi căleşti legumele până se înmoaie. Apoi torni apă clocotită şi zea­ma de varză şi fierbi 15 minute. Adaugi salata spălată bine şi ruptă fâşii, varza şi feliile de cârnaţi. Laşi la fiert până se înmoaie varza. Serveşti ciorba, după gust, cu smântână şi cu mărar.