Ciorbă de varză cu carne

supa de varza shutterstock 79639648 jpeg

Varza se apropie de maturitate şi se pregăteşte să fie conservată pentru sărmăluţele de Crăciun. Înainte de asta însă, poţi pregăti o delicioasă ciorbă cu carne de porc.

Preparare: 1 h Dificultate: mică 6 porţii

Ingrediente

1 varză mică

400 g carne de porc

1 ceapă

4 roşii mari, bine coapte

1 ardei gras

300 ml smântână

3 linguri ulei

1 crenguţă de cimbru

boia de ardei (dulce sau iute)

sare

piper

Preparare

1.Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie. Adaugi carnea porţionată şi continui călirea, pe toate părţile, câteva minute, până îşi schimbă culoarea.

2.Adaugi roşiile curăţate de pieliţe tăiate cubuleţe, ardeiul curăţat de cotor şi seminţe tăiat cubuleţe şi laşi totul să fiarbă 10 minute. Adaugi boia de ardei dulce sau iute, după preferinţă, sare şi piper, după gust, apoi adaugi 3 litri de apă caldă şi laşi să fiarbă, sub capac, la foc mic, până când carnea este bine pătrunsă.

3.Adaugi varza tăiată fideluţă, crenguţa de cimbru, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă încă 10 minute, până se pătrunde varza.

4.Când supa este gata, o dregi cu smântână, turnând câte puţină supă fierbinte în castronul cu smântână până când se diluează şi are aceeaşi temperatură cu supa din oală. torni smântâna în oală, laşi 5 minute, apoi o serveşti.

sursa foto: Shutterstock