Ciorbă de vită

Să începem weekendul cu o ciorbă fierbinte şi gustoasă.
Ingrediente (5-6 porţii)
500 g pulpă de vită 1 morcov mare sau 4 mici 1 rădăcină de pătrunjel 100 g ţelină 1 ceapă mare 100 g mazăre 200 ml pulpă de roşii 1 linguriţă leuştean zeama de la 1 lămâie sare piper
Preparare
Porţionezi carnea, o acoperi cu apă rece, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă, îndepărtând cu grijă spuma formată. Când carnea este aproape fiartă, adaugi zarzavaturile curăţate şi tăiate cubuleţe (fără mazăre). Morcovul îl poţi tăia bastonaşe (pe cei mici îi laşi întregi).
Laşi să fiarbă 15-20 de minute, după care adaugi pulpa de roşii, mazărea, potriveşti gustul de sare, piper şi laşi să mai fiarbă 15 minute. Acreşti ciorba cu zeamă de lămâie, după preferinţă, iei oala deoparte de pe foc, adaugi leuşteanul şi laşi ciorba 5 minute acoperită ca să se aromatizeze, apoi o serveşti.