Ciorbă de vită cu borş de casă

ciorba de vita jpeg

Am cumpărat un kilogram de oase de vită cu ceva carne pe ele, am mai adunat toate legumele şi rădăcinoasele din sertarele frigiderului şi am făcut cea mai bună ciorbă de vită cu borş de casă. Borşul l-am cumpărat de la tanti Maria, din piaţă, de unde cumpăr de ani de zile şi borş şi miere. E foarte bun. Aşa de bun, că-ţi vine să-l bei direct din sticlă, riscând să rămâi fără el la ciorbă.

Ciorbă de vită cu borş de casă - Ingrediente (4 porţii)

1 kg oase de vită cu carne pe ele 2 cartofi 1 ceapă mare 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ardei gras 200 g pulpă de roşii din conservă 500 ml borş 1 lingură leuştean verde sare piper

Ciorbă de vită cu borş de casă - Cum se prepară

Se spală oasele în mai multe ape reci, se îndepărtează pieliţele şi se pun la fiert cu trei litri de apă rece. Se lasă să fiarbă, îndepărtând cu grijă spuma formată, până când carnea devine moale.

Se adaugă legumele tăiate după dorinţă, sare, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă împreună 15 minute. Se adaugă pulpa de roşii, se potriveşte din nou gustul de sare şi piper, se lasă să mai fiarbă 10 minute şi se adaugă borşul, după ce l-ai dat într-un clocot, separat, în prealabil. După 2-3 clocote, se ia de pe foc. Ciorba de vită cu borş de casă serveşte caldă, garnisită cu leuştean verde tocat, presărat deasupra.