Ciorbă de vită cu ciuperci

ciorba de vita cu ciuperci jpeg

Cine nu pofteşte la o ciorbă de vită cu ciuperci? Cine nu-şi aminteşte de mirosul de borş fiert şi leuştean praospăt presărat pe deasupra? Pentru toşi cei cărora le-am făcut deja poftă, avem această reţetă oferită cu drag.

Ciorbă de vită cu ciuperci - Ingrediente

400 g carne de vită 4-5 ciuperci 2 linguri ulei 1 ceapă 1 cartof potrivit 1 felie de ţelină 2 ardei gras 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel pătrunjel verde frunze de ţelină leuştean sare piper 500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie)

Ciorbă de vită cu ciuperci - Cum se prepară

Se porţionează carnea şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se adună spuma până rămâne apa foarte limpede. Se lasă să fiarbă până când carnea este bine pătrunsă. Între timp, se curăţă legumele, se spală, se taie după preferinţă şi se călesc în două linguri de ulei încins şi două linguri de apă până sunt bine pătrunse (fără cartof).Se toarnă legumele călite în oala cu carne, cartoful tăiat cuburi, se condimentează, după gust, se adaugă frunze de ţelină şi pătrunjel tocate mărunt şi se lasă să fiarbă încă 10 minute.Separat, se fierbe şi se spumează borşul, apoi se toarnă în oală potrivit gustului, se mai adaugă sare, dacă este nevoie, şi se dă deoparte de pe foc. Se adaugă leuştean tocat mărunt, se acoperă cu capac să se aromatizeze şi după 5‑6 minute se poate servi.