Ciorbă de viţel

ciorba vitel shutterstock 85419364 jpeg

Fie că se numeşte borş, supă sau ciorbă, nu poate lipsi din meniul obişnuit, iar prepararea este uşoară şi nu necesită mult timp.

Ingrediente

800 g carne de viţel (piept) 1 ceapă mare 1 cartof 1 morcov 1 felie de ţelină 1 ardei gras 400 ml pulpă de roşie 5-6 păstăi de fasole verde 1 ardei iute (opţional) leuştean verde pătrunjel verde 500 ml borş de casă sare piper

Mod de preparare

Cureţi carnea de pieliţe, o speli şi o aşezi pentru fiert în apă rece cu un praf de sare. Înlături spuma formată până când zeama rămâne limpede.

Între timp, cureţi legumele, le speli, le tai după preferinţă şi le adaugi în supă când carnea este aproape fiartă. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute până când

legumele şi carnea sunt bine pătrunse.

Adaugi pulpa de roşii tocată, ardeiul iute (opţional), potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 10 minute. Fierbi separat borşul, îl spumuieşti şi acreşti ciorba, după gust. Opreşti focul după câteva clocote. Adaugi leuştean şi pătrunjel tocate, acoperi cu capac şi laşi ciorba să se aromatizeze 5 minute înainte de a fi servită.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg