Ciorbă de viţel

ciorba vitel shutterstock 85419364 jpeg

Fie că se numeşte borş, supă sau ciorbă, nu poate lipsi din meniul obişnuit, iar prepararea este uşoară şi nu necesită mult timp.

Ingrediente

800 g carne de viţel (piept) 1 ceapă mare 1 cartof 1 morcov 1 felie de ţelină 1 ardei gras 400 ml pulpă de roşie 5-6 păstăi de fasole verde 1 ardei iute (opţional) leuştean verde pătrunjel verde 500 ml borş de casă sare piper

Mod de preparare

Cureţi carnea de pieliţe, o speli şi o aşezi pentru fiert în apă rece cu un praf de sare. Înlături spuma formată până când zeama rămâne limpede.

Între timp, cureţi legumele, le speli, le tai după preferinţă şi le adaugi în supă când carnea este aproape fiartă. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute până când

legumele şi carnea sunt bine pătrunse.

Adaugi pulpa de roşii tocată, ardeiul iute (opţional), potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 10 minute. Fierbi separat borşul, îl spumuieşti şi acreşti ciorba, după gust. Opreşti focul după câteva clocote. Adaugi leuştean şi pătrunjel tocate, acoperi cu capac şi laşi ciorba să se aromatizeze 5 minute înainte de a fi servită.

sursa foto: Shutterstock