Ciorbă deasă de fasole boabe

ciorba deasa cu fasole boabe jpeg

O ciorbă de fasole cu borş de casă este răsfăţuş acestui sfârşit de săptămână! Cel puţin noi aşa credem şi vrem să vă convingem şi pe voi!

Ingrediente (5-6 porţii)

200 g fasole albă boabe 1 ceapă 1 fir de praz 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb mic de ţelină 1 cutie de roşii în bulion 250 ml suc de roşii pătrunjel verde frunze de ţelină sare piper 500 ml borş de casă 1 cartof mare

Preparare

Laşi fasolea la înmuiat câteva ore, o pui la fiert, o clocoteşti 2-3 minute, scurgi apa, adaugi alta caldă şi o laşi să fiarbă până se înmoaie. Adaugi zarzavaturile tăiate bucăţi mari şi laşi să fiarbă 10-15 minute până când sunt bine pătrunse. Adaugi cartoful tăiat cubuleţe, roşiile în bulion (sau roşii proaspete), sucul de roşii, sare şi piper, după gust, frunze tocate de pătrunjel şi de ţelină. După 10 minute, adaugi borşul fiert separat şi spumuit şi laşi să dea 2-3 clocote. Poţi acri ciorba şi cu zeamă de lămâie.