Ciorbă deasă de fasole cu afumătură

ciorba de fasole jpeg

Ciorba este preparatul ideal în zilele de iarnă deoarece te încălzeşte şi-ţi edschide pofta de mâncare. Iar cea mai bună ciorbă pentru iarnă este cea de fasole cu afumătură, peste care presari pătrunjel proaspăt.

De ce ai nevoie pentru ciorbă deasă de fasole cu afumătură

450 g fasole

1 lingură ulei

1 morcov

1 ceapă

1 roşie

400 g ciolan afumat, fără os

300 ml borş crud

sare

piper

paprika

pătrunjel

Cum se prepară ciorba deasă de fasole cu afumătură

Pui fasolea, lăsată la înmuiat peste noapte, la fiert în apă. O laşi să fiarbă 1-2 minute, apoi scurgi apa şi o pui din nou la fiert în apă cu sare. O ţii pe foc  până când începe să se înmoaie, apoi adaugi ciolanul tăiat cubuleţe. Când carnea s-a fiert, pui ceapa şi morcovul tocate.

După ce au dat câteva clocote, torni borşul cald, roşia descojită şi tocată, sare, piper şi paprika după gust. Laşi să fiarbă câteva minute, apoi dai deoparte şi presari pătrunjel tocat.

Sursa http://www.deliciousmeetshealthy.com

http://www.deliciousmeetshealthy.com