Ciorbă deasă de fasole cu afumătură

Ciorba este preparatul ideal în zilele de iarnă deoarece te încălzeşte şi-ţi edschide pofta de mâncare. Iar cea mai bună ciorbă pentru iarnă este cea de fasole cu afumătură, peste care presari pătrunjel proaspăt.
De ce ai nevoie pentru ciorbă deasă de fasole cu afumătură
450 g fasole
1 lingură ulei
1 morcov
1 ceapă
1 roşie
400 g ciolan afumat, fără os
300 ml borş crud
sare
piper
paprika
pătrunjel
Cum se prepară ciorba deasă de fasole cu afumătură
Pui fasolea, lăsată la înmuiat peste noapte, la fiert în apă. O laşi să fiarbă 1-2 minute, apoi scurgi apa şi o pui din nou la fiert în apă cu sare. O ţii pe foc până când începe să se înmoaie, apoi adaugi ciolanul tăiat cubuleţe. Când carnea s-a fiert, pui ceapa şi morcovul tocate.
După ce au dat câteva clocote, torni borşul cald, roşia descojită şi tocată, sare, piper şi paprika după gust. Laşi să fiarbă câteva minute, apoi dai deoparte şi presari pătrunjel tocat.