Ciorbă deasă de toamnă

shutterstock 19649506 jpeg

Bogăţiile toamnei se pot regăsi într-o farfurie aburindă de ciorbă, împreună cu câteva bucăţi de carne de vită. Mmmm...Delicios!

Ingrediente

1 rasol de vită 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de ţelină 1/4 varză mică 1 gulie 2 roşii bine coapte 1 ceapă 500 ml borş de casă 1 ardei gras 4-5 linguri smântână pătrunjel verde tarhon sare piper

Mod de preparare

Se fierbe rasolul în apă cu sare, se spumează cu grijă şi când este fiert se scoate deoparte.

În supa rămasă, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul, ardeiul, rădăcina de pătrunjel şi cea de ţelină, tăiate cubuleţe, varza tăiată fâşii, gulia tăiată bastonaşe şi roşiile curăţate de pieliţe, tăiate felii. Se lasă să fiarbă 25 de minute până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.

Se pune pătrunjel, tarhon, sare şi piper, după gust. Se acreşte cu borşul fiert separat şi se serveşte dreasă cu smântână.

sursa foto: Shutterstock