Ciorbă în coajă de dovleac, reţetă de post

1 ciorba in coaja jpg jpeg

Cu siguranţă vei atrage atenţia invitaţilor dacă le serveşti invitaţilor ciorba în coajă de dovleac. În plus, este un fel de mâncare delicios în zilele de post.

De ce ai nevoie pentru ciorbă în coajă de dovleac

250 g fasole boabe

1 morcov

1 rădăcină de pătrunjel

1 ceapă

1 ardei gras

1 ardei

1 lingură ulei

3 roşii

sare

piper

dovleac, opţional

pâine, opţional

dafin, opţional

pătrunjel, opţional

Cum se prepară ciorbă în coajă de dovleac

Speli fasolea şi o laşi în apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi pui fasolea la fiert, îi schimbi apa de 3 ori şi de fiecare dată torni peste ea numai apă clocotită. A 4-a oară răstorni peste ea 3 litri de apă şi o laşi să fiarbă cu un praf de sare. Separat, tai ceapa mărunt, dai morcovul şi rădăcina de pătrunjel prin răzătoarea mică  şi le căleşti în uleiul încins, 3 minute, apoi le torni în fasole. Când boabele sunt moi, adaugi ardeiul gras tăiat mărunt şi roşiile opărite separat, descojite şi tăiate cubuleţe. Guşti, potriveşti de sare şi piper, o laşi să clocotească 10 minute, apoi opreşti focul. O serveşti, dacă vrei, în coajă de dovleac uşor copt sau în pâine, dar este foarte bună şi în farfurie, ornată cu frunzuliţe de dafin verde sau cu pătrunjel tăiat fin.

Ciorbă de perisoare cu curcan

Ciorbă de perisoare cu curcan

Ciorba de varza cu carne

Ciorba de varza cu carne

Ciorba macelareasca

Ciorba macelareasca