Ciorbă poloneză de mărar şi castraveţi muraţi
Pentru că azi este ziua poporului polonez, vă propunem un meniu sută la sută specific bucătăriei acestui popor.
Ingrediente
500 g oase de vită din zona gâtului 1 cană de legume amestecate (de care vrei) 2 căni castraveţi muraţi tocaţi şi mărar din borcan 2 l apă 2 căni cartofi tăiaţi bucăţele 3 linguri făină 1 cană lapte sare
Mod de preparare
Într-o oală mare, pune oasele, legumele şi castraveţii. Adaugă apa. Lasă la foc mediu cam 45 de minute.
Adaugă cartofii şi fierbe-i până se mai înmoaie, cam 20 de minute.
Scoate din apă oasele. Dă focul mai tare. Amestecă făina cu laptele într-un vas mic şi încorporează treptat în supă. Amestecă până când amestecul începe să fiarbă. Asezonează după gust.