Ciorbă rădăuţeană de curcan

20 01 ciorba radauteana jpeg

Se zvoneşte că istoria acestei reţete a început de la o bucătăreasă care ştia ingredientele secrete de la familia sa. Ciorba rădăuţeană de curcan este foarte căutată mai ales în restaurante, destul de asemănătoare cu ciorba tradiţională de burtă. Ea se prepară atât cu carne de curcan, cât şi de pui.

Ingrediente pentru ciorbă rădăuţeană de curcan

1 bucată piept de curcan 1 căpăţână ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1/2 rădăcină ţelină 2 ardei 3 gălbenuşuri 200 g smântână 7-8 buc. usturoi leuştean verde pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare pentru ciorbă rădăuţeană de curcan

Pieptul de curcan se spală bine şi se pune la fiert într-o oală. Îndepărtaţi spuma ce se formează de câte ori este nevoie. După aceea, legumele se spală bine, se curăţă şi se taie în bucăţi mici, după care se adaugă la carne. După ce adăugaţi şi legumele la fiert, se adaugă sare. După ce carnea se fierbe se scoate pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se rupe în fâşii şi se pune din nou în oală. Adaugi usturoiul pisat.Iei din ciorbă şi laşi să se răcească puţin. Separi gălbenuşuriele de albuş, le amesteci cu smântâna şi o lingură de făină. Pui peste ciorba din castron şi amesteci. Pui gălbenuşurile cu smântâna, dar oala o iei de pe foc. Laşi ciorba în câteva clocote, pui zeama de lămâie şi asezonezi cu sare, Presari leuştean verde pe deasupra. Serveşti ciorba rădăuţeană de curcan caldă.