Ciorbă rusească de varză murată

ciorba ruseasca de varza murata jpeg

Ne-am gândit astăzi să vă oferim reţeta unei ciorbe din bucătăria tradiţională rusească. E frig afară şi este anotimpul perfect pentru supe şi ciorbe fierbinţi. Ciorba rusească de varză murată o poţi preparar oricând pe perioada iernii şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a o preparare. Şi nici de prea mult timp. Doar o oră.

Ciorbă rusească de varză murată - Ingrediente (6 porţii)

1 varză murată potrivită ca mărime 1 ceapă 1 morcov 1 felie de ţelină 2 linguri orez 2 linguri ulei 300 ml pulpă de roşii (conservă) pătrunjel verde sare, piper

Ciorbă rusească de varză murată - Cum se prepară

Se spală varza în apă rece pentru a se desăra, se scurge bine, apoi se toacă cât mai mărunt. Se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie fiecare după caz şi se călesc într-o oală cu ulei bine încins. Când încep să se înmoaie, se adaugă varza şi 2-3 linguri de apă. Se continuă călirea încă 5-6 minute, amestecând pentru a nu se prinde de fundul oalei.

Se adaugă peste legume 2 litri de apă caldă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă circa 15 minute. Se adaugă orezul ales, spălat şi scurs, pulpa de roşii şi se continuă fierberea până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.

Se potriveşte din nou gustul de sare şi de piper, se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se stinge focul. Se lasă ciorba rusească de varză murată acoperită cu capac circa 5-6 minute să se aromatizeze, apoi se serveşte.