Ciorbă scăzută de linte galbenă

ciorbita jpeg

Vrei să mănânci o ciorbă consistentă? Îţi place lintea? Dacă da, atunci prepară această ciorbă scăzută de linte galbenă. E un deliciu în India ori Turcia! Acum şi în bucătăria ta. Va fi în topul meniului tău!

Preparare 50’

Dificultate mică

Porţii: 4

Ingrediente

400 g linte galbenă (portocalie) 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ardei gras (galben) 2 linguri ulei de măsline zeama unei lămâi chimion măcinat boia dulce (sau iute) 200 ml suc de roşii 50 g alune (arahide) pătrunjel verde sare, piper

 Preparare

Alegi lintea, o speli în mai multe ape reci şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare, la foc mic.

Separat, căleşti ceapa tocată mărunt şi usturoiul feliat până devin sticloase. Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe sau trecuţi pe răzătoare, ardeiul curăţat de seminţe, tăiat mărunt, codiţele de pătrunjel tocate fin şi le laşi să fiarbă în suc propriu circa 15 minute.

Torni legumele peste lintea din oală, adaugi sucul de roşii, condimentezi cu chimion măcinat, boia dulce (sau iute) şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa 25 de minute.

Iei vasul de pe foc, potriveşti din nou gustul de sare, adaugi zeama de lămâie, după gust şi serveşti supa după circa 5 minute, garnistă cu arahide zdrobite grosier.