Ciorbă scăzută de linte galbenă

ciorbita jpeg

Vrei să mănânci o ciorbă consistentă? Îţi place lintea? Dacă da, atunci prepară această ciorbă scăzută de linte galbenă. E un deliciu în India ori Turcia! Acum şi în bucătăria ta. Va fi în topul meniului tău!

Preparare 50’

Dificultate mică

Porţii: 4

Ingrediente

400 g linte galbenă (portocalie) 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ardei gras (galben) 2 linguri ulei de măsline zeama unei lămâi chimion măcinat boia dulce (sau iute) 200 ml suc de roşii 50 g alune (arahide) pătrunjel verde sare, piper

 Preparare

Alegi lintea, o speli în mai multe ape reci şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare, la foc mic.

Separat, căleşti ceapa tocată mărunt şi usturoiul feliat până devin sticloase. Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe sau trecuţi pe răzătoare, ardeiul curăţat de seminţe, tăiat mărunt, codiţele de pătrunjel tocate fin şi le laşi să fiarbă în suc propriu circa 15 minute.

Torni legumele peste lintea din oală, adaugi sucul de roşii, condimentezi cu chimion măcinat, boia dulce (sau iute) şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa 25 de minute.

Iei vasul de pe foc, potriveşti din nou gustul de sare, adaugi zeama de lămâie, după gust şi serveşti supa după circa 5 minute, garnistă cu arahide zdrobite grosier.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg