Ciorbă siciliană de pui şi legume

ciorba siciliana de pui cu legume jpeg

Pentru că la această ciorbă vei putea folosi chiar şi paste mici-alfabet, sau scoici, vei putea ademeni cu uşurinţă şi pe cei mici pentru a mânca din această ciorbă siciliană de pui şi legume. Poţi pune bucăţi mai mare de pui sau să le cureţi după ce au fiert şi să formezi fâşii.

Ciorbă siciliană de pui şi legume - Ingrediente

1 pui întreg, fără măruntaie, gheare şi gât 1 ceapă, tocată fin 4 tije de ţelină, tocate 3 morcovi, tocaţi 2 ardei roşii graşi, tocaţi 2 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţele 1 cutie roşii tocate, în suc propriu ½ cană pătrunjel tocat 5 căţei usturoi, pisaţi sare piper 200 g paste mici (ditalini, eventual)

Ciorbă siciliană de pui şi legume - Mod de preparare

Într-o oală mare, aşezi puiul întreg, ceapa, ardeii, ţelina, morcovii, roşiile li destulă apă rece cât să acopere puiul. La flacără mare, laşi să fiarbă. Când a dat în clocot, adaugi pătrunjelul, usturoiul, sare şi piper după gust.

Dai focul mai mic, acoperi pe jumătate cu un capa. Laşi să fiarbă aşa cam 2 ore sau până când carnea începe să se dezlipească de pe oase. Scoţi puiul şi îl laşi să se răcească suficient de mult încât să să-l poţi atinge şi manevra. Dai focul la minimum şi laşi supa să fiarbă în continuare.

Iei toată carnea de pe oase şi formezi fâşii. Dai deoparte oasele şi pieliţele.

Fierbi pastele într-o cratiţă, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Le scurgi bine şi le pui într-un vas.

Pasezi cu zdrobitorul pentru piure, de câteva ori, în oală, lăsând unele dintre legume întregi. Nu încerca mai mult de 3-4 ori. Adaugi fâşiile de pui şi pastele în oala de ciorbă. Serveşti fierbinte cu pătrunjel pe deasupra.

sursa: http://www.adashofsanity.com/

Ciorbă de pui. Cea mai bună reţetă

Ciorbă de pui. Cea mai bună reţetă

Cea mai simplă reţetă de ciorbă de varză

Cea mai simplă reţetă de ciorbă de varză

Ciorbă rădăuţeană

Ciorbă rădăuţeană

Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare