Ciorbă ţărănească de porc
Pentru această ciorbă ţărănească de porc ai nevoie de tot felul de zarzavaturi, albituri şi rădăcinoase, printre care şi ţelina, care îi va da un plus de gust. Ce nu ştiai însă despre ţelină este că şi seminţele se folosesc în diferite preparate. Ele au o aromă similară cu a frunzelor şi a rădăcinii, dar mult mai puternică. Pot fi măcinate şi amestecate cu sare.
Ciorbă ţărănească de porc - Ingrediente (4 porţii)
500 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă mare 1 ardei gras 2 linguri ulei 3 roşii 2 cartofi 1 plic borş sare leuştean verde
Ciorbă ţărănească de porc - Cum se prepară
Se spală carnea, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare; se spumează şi se fierbe circa 40 de minute la foc mic. Se curăţă zarzavaturile şi ceapa, se dau pe răzătoarea mare sau se taie după dorinţă. Se călesc în ulei câteva minute şi se adaugă în supă.
Când carnea şi zarzavaturile sunt fierte, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi roşiile decojite date pe răzătoarea mare sau tăiate mărunt. Se fierbe circa 15-20 de minute, se adaugă
plicul de borş, 2 litri de apă ca să nu fie ciorba prea deasă şi se sărează după gust. Se lasă să dea în clocot, se opreşte focul şi se aromează cu leuştean verde.