Ciorbă tradiţională rusească de varză murată

Ciorba ruseasca jpeg

Pe lângă minunatele sărmăluţe şi varza călită, din varza murată poţi prepara şi o delicioasă ciorbă tradiţională rusească de varză murată.

De ce ai nevoie pentru ciorba traditională rusească de varză murată

1 varză murată potrivită ca mărime › 1 ceapă › 1 morcov › 1 felie de ţelină › 2 linguri orez › 2 linguri ulei › 300 ml pulpă de roşii (conservă) › pătrunjel verde › sare, piper

Cum se prepară ciorba tradiţională rusească de varză murată

Se spală varza în apă rece pentru a se desăra, se scurge bine, apoi se toacă cât mai mărunt. Se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie fiecare după caz şi se călesc într-o oală cu ulei bine încins. Când încep să se înmoaie, se adaugă varza şi 2-3 linguri de apă. Se continuă călirea încă 5-6 minute, amestecând pentru a nu se prinde de fundul oalei. Se adaugă peste legume 2 litri de apă caldă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă circa 15 minute.

Se adaugă orezul ales, spălat şi scurs, pulpa de roşii şi se continuă fierberea până când toate ingredientele sunt bine pătrunse. Se potriveşte din nou gustul de sare şi de piper, se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se stinge focul. Se lasă ciorba acoperită cu capac circa 5-6 minute să se aromatizeze, apoi se serveşte.