Ciorbă ucraineană cu supă de oase

ciorba ucraineana cu supa de oase jpeg

Dacă treci graniţa spre nord, fie şi din punct de vedere gastronomic, vei fi uimit de câte reţete şi feluri de mâncare absolut delicioase este în stare poporul vecin să prepare. Imaginaţia ucrainienilor în bucutărie este renumită, iar mărturie este şi această ciorbă ucraineană cu supă de oase.

Ciorbă ucraineană cu supă de oase - Ingrediente

2 morcovi 1 ceapă 2 cartofi potriviţi 2 sfecle mici 1 felie de varză albă 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb mic de ţelină 3-4 roşii bine coapte (sau 200 ml pulpă de roşii din conservă) 2 linguri ulei pătrunjel verde leuştean verde 3 l supă de oase (sau apă) zeamă de lămâie sare piper smântână sau iaurt

Ciorbă ucraineană cu supă de oase - Cum se prepară

Se curăţă toate legumele (mai puţin roşiile), se spală, se taie, după caz şi preferinţă, apoi se pun într-o oală mare şi se călesc cu cele două linguri de ulei, amestecând continuu, până se înmoaie. Se adaugă supa de oase (sau apă caldă) şi se lasă să fiarbă, la foc mic, sub capac, până sunt bine pătrunse.Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubuleţe (sau pulpă de roşii conservată), pătrunjel verde tocat, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă încă 5-10 minute. Se opreşte focul.Se acreşte cu zeamă de lămâie, după gust, se presară leuştean tocat deasupra şi se lasă acoperită cu capac 5 minute să se aromatizeze. Ciorba ucraineană cu supă de oase se serveşte caldă, cu smântână sau cu iaurt adăugat direct în farfurie.