Ciorbiţă de pui cu tăiţei
Cu gust dulce acrişor, aburindă şi îmbietoare, această ciorbita de pui cu taitei te cheamă la masă.
Ingrediente
1/2 piept de pui 1 ceapă 1/2 ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel frunze de ţelină cu tije cu tot 1 ardei gras tăiţei 2 linguri ulei 4 linguri sos de roşii pătrunjel verde zeamă de lămâie sare piper
Mod de preparare
Se curăţă legumele, se taie după preferinţă şi se călesc cu cele două linguri de ulei şi două linguri de apă, până se înmoaie. Se adaugă pieptul de pui tăiat bucăţele şi se continuă călirea până când carnea se albeşte.
Se acoperă totul cu apă caldă şi se lasă să fiarbă la 15 minute. Când legumele şi carnea sunt bine pătrunse, se adaugă frunzele de ţelină, cu tije cu tot, tăiate, rondele, pătrunjelul tocat mărunt, tăiţeii fierţi separat, sosul de roşii, sare şi piper, după gust.
După câteva clocote, se adaugă zeama de lămâie, pentru a potrivit gustul acru al ciorbitei de pui cu taitei.
Ciorbita de pui cu taiteiSe serveşte caldă.
Piept de pui umplut cu broccoli
Piept de pui umplut cu broccoli
sursa foto: Shutterstock