Cireşe în ciocolată

1365776680 1598cirese 20in 20cioclata jpeg

Ingrediente: 20 cireşe confiate (100 g), 50 ml coniac, 200 g marţipan, 150 g ciocolată cu lapte, 50 g ciocolată neagră pentru glazură, 50 g ciocolată albă pentru glazură

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică

Aşezi cireşele într-un castron şi pui coniacul peste ele. Amesteci şi laşi să stea două ore. Modelezi marţipanul într-un sul şi tai 20 de bucăţi.

Scurgi cireşele de coniac, aşezi în gropiţa fiecărei mingiuţe câte o cireaşă şi le aşezi pe un grătar. Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi.

Fiecare bucată de marţipan o modelezi într-o minge, iar în mijlocul fiecăreia faci o gropiţă cu ajutorul unei cozi de la o spatulă.

Torni glazura de ciocolată cu lapte pe bomboane şi laşi să se întărească. Glazurezi jumătate din bomboane cu ciocolată albă şi restul cu ciocolată neagră. Le pui pe hârtie şi laşi să se întărească.