Ciulama cu ciuperci cu sos de smântână
Ni s-a făcut poftă de o ciulama de ciuperci şi am pregătit-o imediat! Ceea ce vă poftim şi pe voi să faceţi degrabă!
Ingrediente (4 porţii) 1 kg ciuperci 2 linguri unt 2 linguri făină 2 cepe 1 legătură pătrunjel 250 ml smântână sare piper
Mod de preparare
Speli ciupercile foarte bine, după care le tai. Cureţi ceapa şi o mărunţeşti sau o dai prin răzătoarea mare. Topeşti untul într-o cratiţă, pui ceapa să se călească, adaugi ciupercile şi o cană cu apă şi laşi la fiert până când ciupercile s-au înmuiat.
Dizolvi făina într-un castronel cu puţină apă rece, o torni peste ciuperci, o mai laşi să fiarbă 5 minute, după care adaugi smântâna, sare şi piper după gust şi mai dai mâncarea în câteva clocote. Iei ciulamaua de pe foc şi o asezonezi cu pătrunjelul tăiat mărunt.