Ciulama de ciuperci

shutterstock 29493511 jpeg

Ghici ciupercă ce-i? Păi, cea mai delicioasă ciulama, ar fi răspunsul cuiva mai şugubăţ dar şi mai creativ în bucătărie.

Ingrediente

500 g ciuperci champignon 2 linguri făină 100 ml smântână 2 linguri ulei 1 ceapă potrivită 1 legătură pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri şi se călesc până scade zeama lăsată.

Separat, se dizolvă făina cu puţină apă rece, apoi se toarnă peste ciuperci. Se mai completează cu apă caldă, se condimentează cu sare şi cu piper, după gust, şi se lasă să fiarbă până începe să se îngroaşe sosul.

În momentul servirii, se adaugă smântâna şi se decorează cu pătrunjel verde tocat. Se serveşte cu mămăligă caldă.

sursa foto: Shutterstock