Ciulama de hribi

buckwheat groats and cream soup jpeg

Hribii au o aromă şi o savoare inconfundabilă. dacă ai prin casă cel puţin un kilogram încearcă şi prepară această ciulama delicioasă.

Ingrediente

1 kg hribi 2 linguri unt 2 linguri făină 2 cepe 1 legătură pătrunjel 250 ml smântână sare piper

Preparare

1. Curăţă şi spală hribii foarte bine, după care îi tai. Curăţă ceapa şi toac-o mărunt sau dă-o pe răzătoarea mare.

2. Topeşte untul într-o cratiţă, pune ceapa să se călească, adaugă hribii şi o cană cu apă şi lasă la fiert până când ciupercile s-au înmuiat.

3. Dizolvă făina într-un castronel în puţină apă rece, toarn-o peste hribi, mai las-o să fiarbă 5 minute, după care adaugă smântâna, sare şi piper după gust şi mai dă mâncarea în câteva clocote. Ia ciulamaua de pe foc şi asezoneaz-o cu pătrunjelul tocat mărunt.

sursa foto: Fotolia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg