Ciuperci cu sos de iaurt

Ingrediente: 2 castraveţi potriviţi ca mărime, 500 g ciuperci champignon mici, 200 ml iaurt gros, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri oţet balsamic, 1 ceapă mică, 2 căţei de usturoi frunze de busuioc verde, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 20 min Dificultate: mică
Cureţi castraveţii de coajă, îi tai felii subţiri, le pudrezi cu sare şi le laşi să se scurgă în strecurătoare circa 15 minute. Între timp, cureţi şi speli bine ciupercile şi le tai felii.
Separat, amesteci uleiul de măsline cu oţetul balsamic, iaurtul, usturoiul pisat, sare şi piper, după gust.
Aşezi într-o sa latieră feliile de castra vete, ciupercile, ceapa tăiată felii subţiri, ase zonezi cu sosul preparat, amesteci uşor şi serveşti salata imediat, garnisită cu frunze de busuioc tocate mărunt şi cu felii de pâine prăjită.