Ciuperci marinate

Garlic and Chilli Marinated Mushrooms jpeg

Ieftine şi bune! Ciupercile sunt oricând la îndemâna oricui şi pot fi preparate în fel şi chip!

Ingrediente

1 kg ciuperci mici 200 ml ulei 5 linguri de oţet 2 ardei iuţi roşii 5 căţei de usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Alege ciuperci champignon mai mici, curăţă-le şi spală-le foarte bine.

Pune ciupercile să fiarbă pentru 20 de minute într-o oală împreună cu uleiul, oţetul, foile de dafin, ardeiul iute tăiat fâşii (fără codiţe şi fără seminţe), sare şi piper.

Ia oala de pe foc, adaugă usturoiul pisat şi mai lasă ciupercile în zeamă 30 de minute. Scurge-le de zeamă printr-o strecurătoare, aşază-le într-un castron şi asezonează cu pătrunjel tocat.

sursa foto: Photolia