Ciuperci umplute
De la un aperitiv fastuos nu pot lipsi ciupercuţele umplute, mai ales cele cu legume proaspete de sezon.
De ce ai nevoie pentru ciuperci umplute
› 10 ciuperci champignon › 2 ardei graşi roşii › 2 ardei graşi galbeni › 1 ceapă › 3-4 căţei de usturoi › 2 linguri de unt pentru prăjit › 1-2 linguri de ulei › mix de pui › caşcaval ras, opţional › salată verde
Cum se prepară ciuperci umplute
Speli sub jet de apă ciupercile şi le rupi codiţele. Le laşi la scurs. Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. La
fel procedezi şi cu ardeii. Toci mărunt codiţele ciupercilor.
Torni uleiul în tigaie şi adaugi untul (în acest fel, untul nu se va arde). Pui în el usturoiul zdrobit şi adaugi ceapa, laşi puţin la călit, apoi adaugi codiţele ciupercilor şi ardeii graşi (păstrezi din ei şi pentru garnitură). Laşi la călit până când legumele se înmoaie, apoi adaugi condimentele mix de pui . Umpli ciupercile cu
amestecul din tigaie şi, dacă vrei, poţi rade peste umplutură şi caşcaval ca să se gratineze frumos, dar le poţi lăsa şi aşa. Le dai la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute. Le scoţi şi le aşezi pe un platou pe pat de salată verde tocată şi ardei gras.