Ciuperci umplute cu brânză

cashew cheese stuffed mushrooms 2 jpeg

Plănuieşti să pregăteşti nişte aperitive cu care să impresionezi pe toată lumea? Ciupercile umplute cu brânză sunt alegerea ideală. Se prepară repede, sunt foarte aromate şi atât de gustoase!

Ingrediente:

4 ciuperci mai mari

2 căţei de usturoi

1 ½ linguri muştar

200 g brânză (parmezan sau orice altă brânză cu structură tare şi granulară)

60 g pesmet

2 linguri smântână

1 linguriţă ulei de măsline

sare

piper

câteva frunze de pătrunjel

5-10 g unt, pentru decor

Mod de preparare:

Combini usturoiul mărunţit, muştarul, smântâna, pesmetul şi pătrunjelul. Presari brânza şi amesteci bine până se combină. Adaugi sare, după gust.

Stropeşti ciupercile cu ulei de măsline şi le frigi pe grătar până se înmoaie, 10-15 minute, verificând tot timpul pentru a nu le arde.

Când sunt gata, le scurgi, le tai codiţele şi le pui deoparte.  Umpli fiecare pălărie cu amestecul de brânză, la care ai adăugat codiţele tăiate mărunt. Pui unt deasupra şi le bagi la cuptor într-o tavă tapetată, până capătă o culoare aurie şi sunt fragede.

Pentru a servi, presari pătrunjelul tocat şi piper, după gust.

(Dacă vrei să pregăteşti mai multe ciuperci umplute, trebuie doar să modifici proporţional cantităţile necesare pentru celelalte ingrediente).

Sursa:  goodtoknow.co.uk

Foto: keyassets