Ciuperci umplute cu pui şi ţelină

Cunoscută mai mult ca ingredient pentru ciorbe, ţelina poate fi ingredientul principal pentru aceste ciuperci umplute cu pui şi ţelină.
Ingrediente
2 ţeline mijlocii sau 4 mici 300 g carne pui 1 ceapă mică 1 lămâie 200 g mozzarella sare piper 4 linguri ulei frunze de ţelină sau pătrunjel verde
Mod de preparare
Cureţi bucăţile de ţelină de coajă şi le tai pe jumătate. Le pui la fiert în apă clocotită, adaugi zeama de lămâie şi le fierbi, la foc mic, până se înmoaie. Se scurg bine, se lasă să se răcorească şi se scobesc. Cureţi ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Adaugi carnea de pui tocată mărunt, miezul de ţelină scobit tocat mărunt, sare şi piper, după gust, şi la laşi, la foc mic, până când scade zeama. Adaugi 2/3 din brânză rasă şi frunze de ţelină sau pătrunjel tocate. Împarţi compoziţia cu carne în bucăţile de ţelină scobite, Presari brânza rasă rămasă şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute. Le poţi servi cu piure de cartofi sau cu produse de patiserie.
sursa foto: Profimedia