Ciuperci umplute cu spanac şi usturoi

ciuperci umplute cu spanac si usturoi jpeg

Aceste ciuperci umplute cu spanac şi usturoi sunt foarte aromate şi cremoase. Textura lor este absolut apetisantă şi atrăgătoare, neavând cum să-i rezişti.

Ciuperci umplute cu spanac - Ingrediente (5 porţii)10 ciuperci măricele

3 linguri de unt 2 linguriţe usturoi pisat 200 g frunze spanac 3-4 linguri smântână sau cremă de brânză 4-5 linguri parmezan răzuit

Ciuperci umplute cu spanac - Mod de preparare

Spală ciupercile şi dă la o parte picioruşele. Topeşte o lingură de unt şi unge fiecare ciupercă, şi pe interior şi pe exterior. Dă deoparte. Toacă picioruşele. Într-o tigaie mare sau o cratiţă, încingi restul de unt, adaugă picioruşele tocate şi lasă pe foc 2-3 minute. Adaugă usturoiul, amestecă şi mai lasă pe foc câteva minute.

Adaugă spanacul în tigaie (câte o mână, de fiecare dată) şi amestecă bine pentru a-l acoperi cu usturoi şi unt. Odată ce spanacul s-a mai înmuiat şi a ajusn la jumătate din cantitatea iniţială, dă la o parte de pe foc, încorporează smântâna şi apoi dă deoparte.

Încinge grătarul. Pune cânte o linguroţă din compoziţia de spanac în centrul fiecărei ciuperci, presară puţin parmezan răzuit şi aşază-le pe grătar. Lasă 10-12 minute, ciupercile sunt gata când sunt încă suculente, tari, dar moi. Lasă-le să se odihnească câteva minute, şi apoi serveşte-le calde.

sursa: http://sliceofkitchenlife.com