Clătite cu ciuperci şi sos de smântână la cuptor

Clătitele nu pot fi servite doar la desert. Le vei da repede uitării pe cele cu ciocolată sau dulceaţă după ce le vei pregăti pe acestea cu ciuperci şi smântână la cuptor.
De ce ai nevoie pentru clătite cu ciuperci şi sos de smântână la cuptor
1 ceapă
500 g ciuperci
200 g făină
2 ouă
1 linguriţă bicarbonat
400 ml lapte
200 ml apă
200 ml ulei
2 linguri unt
200 g smântână
mărar
Cum se prepară clătitele cu ciuperci şi smântână la cuptor
Toci ceapa şi ciupercile. Încingi o lingură de ulei, pui ceapa şi o laşi până când devine uşor sticloasă. Adaugi ciupercile şi amesteci până când scade zeama.
Combini făina cu ouăle, bicarbonatul, sarea şi laptele. Amesteci şi torni apă dacă aluatul de clătite este prea gros. Încingi puţin ulei în tigaie şi prepari clătitele.
Dai drumul la cuptor. Umpli fiecare clătită cu ciuperci, le aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi torni deasupra smântâna amestecată cu mărarul tocat. Bagi tava la cuptor 15-20 de minute.