Clătite cu ciuperci şi sos de smântână la cuptor

clatite cu ciuperci jpeg

Clătitele nu pot fi servite doar la desert. Le vei da repede uitării pe cele cu ciocolată sau dulceaţă după ce le vei pregăti pe acestea cu ciuperci şi smântână la cuptor.

De ce ai nevoie pentru clătite cu ciuperci şi sos de smântână la cuptor

1 ceapă

500 g ciuperci

200 g făină

2 ouă

1 linguriţă bicarbonat

400 ml lapte

200 ml apă

200 ml ulei

2 linguri unt

200 g smântână

mărar

Cum se prepară clătitele cu ciuperci şi smântână la cuptor

Toci ceapa şi ciupercile. Încingi o lingură de ulei, pui ceapa şi o laşi până când devine uşor sticloasă. Adaugi ciupercile şi amesteci până când scade zeama.

Combini făina cu ouăle, bicarbonatul, sarea şi laptele. Amesteci şi torni apă dacă aluatul de clătite este prea gros. Încingi puţin ulei în tigaie şi prepari clătitele.

Dai drumul la cuptor. Umpli fiecare clătită cu ciuperci, le aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi torni deasupra smântâna amestecată cu mărarul tocat. Bagi tava la cuptor 15-20 de minute.

Sursa http://balkanlunchbox.com/

http://balkanlunchbox.com/