Clătite cu cremă de vanilie

clatite crema vanilie jpeg

Ingrediente:

Pentru aluat: 200 g făină, 300 ml lapte, 200 ml apă minerală, 3 ouă, un praf de sare, 2 linguri ulei

Pentru cremă: 3 ouă, 80 g făină, 150 g zahăr, 500 ml lapte, 25 g unt, 1 baton de vanilie, 3 linguri rom, 50 g stafide galbene

Timp de preparare: 50 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Pentru clătite baţi cu telul sau cu mixerul ingredientele până când vei obţine un aluat asemănător unei smântâni groase. Dai aluatul la frigider pentru 20 de minute. Între timp, prepari crema de vanilie. Freci gălbenuşurile cu 50 g zahăr, diluezi cu 3-4 linguri cu lapte, adaugi făina şi freci bine până nu se mai simt cocoloaşele. Adaugi treptat 250 ml lapte rece şi untul tăiat bucăţele mici.

Pui la fiert, la foc mic, împreună cu batonul de vanilie amestecând permanent. Adaugi treptat restul de lapte fierbinte şi continui fierberea până ce se îngroaşă. După ce s-a răcit pui albuşurile bătute spumă cu 100 g zahăr şi stafidele înmuiate în rom. Prăjeşti clătitele, una câte una, le umpli cu cremă, le aşezi într-o formă termorezistentă, le pudrezi cu zahăr şi le păstrezi calde până în momentul servirii.