Clătite cu nuci şi caise
În Antichitate, locuitorii Persiei uscau caise, pe care le puteau consuma şi în extrasezon. Şi în prezent în Iran (fosta Persie) caisele se află printre fructele cele mai apreciate, atât proaspete, cât şi uscate.â
Ingrediente
500 ml lapte
3 ouă
300 g făină
50 g ulei
50 g zahăr
1 praf sare
500 g nuci mărunţite
200 g zahăr
6 caise
50 g unt
2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru clătite, baţi ouăle cu zahărul şi sarea. Adaugi, treptat, făina şi amesteci continuu până dispar cocoloaşele. La final torni laptele, puţin câte puţin, şi uleiul. Pui o tigaie pe foc şi iei aproximativ jumătate de polonic din compoziţie. Întinzi aluatul uniform şi-l coci la foc mediu, pe ambele părţi. Amesteci nucile mărunţite cu zahărul şi caisele spălate în prealabil şi tăiate cubuleţe. Când clătitele sunt gata, le umpli cu această compoziţie. Le aşezi pe toate într-o tavă tapetată cu unt, iar deasupra mai pui câteva cubuleţe de unt. Dai tava la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Când clătitele s-au mai răcit, le presari cu zahăr pudră.