Clătite de conopidă

Rezultatul pe care îl vei obţine va fi unul de-a dreptul delicios: nişte chifteluţe aurii şi delicate, tocmai bune pentru o gustare. Îţi va fi greu să le împarţi cu altcineva, iar pentru prepararea lor ai nevoie de răbdare şi de o mână blândă.A, şi am uitat să precizez: este fără gluten.
Ingrediente 1 conopidă, spălată şi tăiată ăn mici bucheţele 2 ouă, bătute uşor jumătate cană de mozzarella răzuită 2 linguri de parmezan răzuit jumătate linguriţă praf de usturoi jumătate linguriţă sare un sfert linguriţă piper 3 linguri ulei
Mod de preparare
Cantităţile date mai sus sunt pentru 3 porţii.
Încinge cuptorul. Pune întreaga cantitate de conopidă într-un blender şi mixează până arată ca orezul. Ar trebui să obţii cam două căni de conopidă, astfel tocată.
Amestecă într-un vas de mărime medie conopida, ouăle, mozzarella, parmezanul, pudra de usturoi, sare şi piper. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie, la flacără medie.
Pentru fiecare clătită ai nevoie cam de un sfert de cană din compoziţie, pe care o presezi puţin cu o lingură şi apoi o pui în tigaie. Prăjeşte clătitele la flacără medie cam cinci minute, până când pe fiecare parte se formează o crustă, auriu-arămie. Aici e momentul în care e nevoie de răbdarea ta: pentru că dacă le întorci de pe o parte pe alta prea repede, este foarte posibil să se împrăştie.
Întoarce pe cealalată parte cu grijă şi lasă încă 5 minute până când o poţi lua fără probleme din tigaie. Faci acelaşi lucru şi pentru celelalte două clătite care au rămas, dar nu uita să pui câte o lingură de ulei înainte de prăjirea fiecăreia. Acoperă clătite făcute pentru a le menţine calde.
Pentru varianta cu gluten poţi folosi şi făină în compoziţie.
sursa: healthyrecipesblogs.com