Clătite de dulce

Ingrediente: 250 g făină, 3 ouă, 200 ml lapte, 100 ml apă minerală, sare, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri ulei, cremă de ciocolată, smântână miez de nucă
Mod de preparare: Număr porţii: 4 Timp de preparare: 30 min Dificultate: mică
Baţi ouăle bine, adaugi laptele, praful de sare, apoi treptat făina şi câte puţină apă minerală. Când ai obţinut un aluat subţire, adaugi zahărul vanilat şi dai aluatul la rece. Încingi o tigaie, o ungi cu puţin ulei, torni cu un polonic compoziţie şi înclini tigaia ca aluatul să se întindă pe toată suprafaţa.
Când s-au rumenit marginile, în torci clătita pe partea cealaltă. Pe măsură ce le faci, pui clătitele pe o farfurie ţinută la cald şi le acoperi, ca să nu se usuce. Umpli clătitele cu dulceaţă sau cu cremă de ciocolată, le rulezi, torni pu ţină smântână şi decorezi cu miez de nucă.