Clătite de post umplute cu mere şi sos caramel

Chiar şi în zilele de post te poţi îndulci cu o porţie de clătite. Nici nu-ţi vei da seama că nu au ouă sau lapte când vei gusta din umplutura de mere şi sos caramel.
De ce ai nevoie pentru clătite
Pentru clătite
180 g făină
6 linguri amidon
500 ml lapte de soia sau apă minerală
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă esenţă de rom
1 lingură ulei
Pentru umplutură
3 mere
2 linguriţe scorţişoară
1 lingură ulei
Pentru sosul caramel
100 g zahăr
180 g lapte de cocos
1 praf de sare
Cum se prepară clătitele
Combini făina cu amidonul şi o încorporezi în laptele de soia. Adaugi zahărul şi aromele apoi omogenizezi şi dai compoziţia la rece 30 de minute.
Încingi o lingură de ulei în tigaie şi prepari clătitele, cât mai subţiri.
Cureţi merele, le tai cubuleţe şi le pui într-o tigaie împreună cu uleiul şi scorţişoara. Amesteci până când să se înmoaie puţin merele, fără însă să se transforme în piure. Le laşi la răcorit.
Pentru sosul caramel, pui zahărul într-o cratiţă şi amesteci până când se dizolvă şi capătă o nuanţă maro deschis. Dai focul mic, adaugi sarea şi laptele de cocos treptat, pentru a nu se forma cocoloaşe. Amesteci energic şi laşi pe foc până când caramelul capătă consistenţa unui sos.
Umpli clătitele cu mere, le rulezi şi presari peste ele sos caramel.