Clătite umplute cu legume la cuptor FOTO

Ca să nu petreci ore întregi în bucătărie, îţi propunem de această dată o reţetă delicioasă de clătite umplute cu legume la cuptor. Urmează cei patru paşi şi nu vei da greş! Pentru un plus de savoare, pune în sosul de iaurt usturoi zdrobit, zeamă de lămâie şi verdeţuri. Înainte de a servi sosul de iaurt, dă-l cel puţin 2 ore la frigider. Dacă vrei să-ţi iasă clătitele pufoase, fă-le cu jumătate lapte şi jumătate apă minerală. Ţine-le la frigider 30 de minute înainte de a le coace.
Clătite umplute cu legume la cuptor - Ingrediente
Pentru umplutură 2 morcovi 3 cepe potrivite 3 tulpine ţelină 500 g ciuperci 2 linguri ulei 3 frunze dafin 2 conserve roşii descojite 1 legătură pătrunjel 300 g caşcaval ras sare piper
Pentru aluat
2 ouă
2 linguri ulei
350 ml lapte
1 praf de sare
250 g făină
Pentru sos
2 fire ceapă verde
1 linguriţă boia dulce
250 ml iaurt cremos
1 praf de sare
clătite
Clătite umplute cu legume la cuptor - Mod de preparare
Cureţi morcovii şi ceapa, speli ciupercile şi ţelina şi le toci. Într-o tigaie încinsă cu ulei căleşti ceapa, ţelina şi morcovul. Potriveşti de sare şi piper. Adaugi roşiile descojite şi frunzele de dafin. După 10 minute, pui ciupercile şi amesteci. Presari pătrunjelul tocat. Laşi pe foc până se fierb legumele.

Într-un vas, pui ouăle şi laptele. Adaugi în ploaie făina şi praful de sare. Amesteci cu telul, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.

Ungi tigaia încinsă cu ulei şi faci clătitele. Separat, pui într-un bol iaurtul, praful de sare şi boiaua dulce. Cureţi, speli firele de ceapă, le tai mărunt şi le pui în vas. Amesteci bine ingredientele.

Într-un vas rotund, termorezistent, tapetat cu hârtie de copt aşezi o clătită, peste care pui 3 linguri de umplutură şi caşcaval ras. Urmezi procedeul astfel încât ultimul strat să fie cu clătită. Presari caşcaval ras şi dai vasul la cuptor 20 de minute sau până când se gratinează caşcavalul. Serveşti cu sos de iaurt.
