Coaste de miel în crustă de ierburi, cu sos de iaurt

Adaugă în iaurt puţină mentă şi vei obţine un sos răcoritor, care va completa carnea grasă de miel. Iată cum se prepară coastele de miel în crustă de ierburi!
De ce ai nevoie pentru coaste de miel în crustă de ierburi
Pentru friptură
1, 2 kg coaste de miel, curăţate
rozmarin
4 căţei de usturoi
cimbru
coaja de la ½ de lămâie
sare
piper
2 linguri ulei
1 lămâie
1 căpăţână de usturoi, tăiate în jumătate
Pentru sos
150 g iaurt grecesc
2 linguri mentă tocată
2 căţei de suturoi
1 lămâie
sare
piper
Cum se prepară coastele de miel
Scoţi coastele din frigider cu o oră înainte să le prepari. Zdrobeşti în mojar cimbrul cu rozmarinul, adaugi coaja de lămâie, cei 2 căţei de usturoi, sare, piper şi uleiul. Omogenizezi şi freci coastele de miel cu acest amestec.
Le laşi cel puţin 30 de minute să pătrundă aromele în carne. Le pui într-o tavă tapetată, adaugi căpăţâna de usturoi, le acoperi cu folie şi le dai la cuptor 2 ore, apoi îndepărtezi folia şi laşi coastele să se rumenească. Poţi adăuga în tavă şi legume, după gust.
Amesteci toate ingredientele pentru sos şi adaugi sare şi piper, după gust. Serveşti friptura de miel cu sos.