Coaste de miel în crustă de ierburi, cu sos de iaurt

miel in crusta jpeg

Adaugă în iaurt puţină mentă şi vei obţine un sos răcoritor, care va completa carnea grasă de miel. Iată cum se prepară coastele de miel în crustă de ierburi!

De ce ai nevoie pentru coaste de miel în crustă de ierburi

Pentru friptură

1, 2 kg coaste de miel, curăţate

rozmarin

4 căţei de usturoi

cimbru

coaja de la ½ de lămâie

sare

piper

2 linguri ulei

1 lămâie

1 căpăţână de usturoi, tăiate în jumătate

Pentru sos

150 g iaurt grecesc

2 linguri mentă tocată

2 căţei de suturoi

1 lămâie

sare

piper

Cum se prepară coastele de miel

Scoţi coastele din frigider cu o oră înainte să le prepari. Zdrobeşti în mojar cimbrul cu rozmarinul, adaugi coaja de lămâie, cei 2 căţei de usturoi, sare, piper şi uleiul. Omogenizezi şi freci coastele de miel cu acest amestec.

Le laşi cel puţin 30 de minute să pătrundă aromele în carne. Le pui într-o tavă tapetată, adaugi căpăţâna de usturoi, le acoperi cu folie şi le dai la cuptor 2 ore, apoi îndepărtezi folia şi laşi coastele să se rumenească. Poţi adăuga în tavă şi legume, după gust.

Amesteci toate ingredientele pentru sos şi adaugi sare şi piper, după gust. Serveşti friptura de miel cu sos.

Sursa http://www.thelastfoodblog.com

http://www.thelastfoodblog.com