Coaste de miel în crustă de parmezan
Impresionează-ţi familia şi musafirii cu o friptură preparată într-un mod puţin mai inedit!
De ce ai nevoie ca să prepari coaste de miel în crustă de parmezan:
2 kg coaste de miel 225 ml vin alb 300 g roşii 3 dovlecei crenguţe de cimbru proaspăt, după gust condiment miel şi oaie 3 căţei usturoi sare piper
150 g parmezan ras
2-3 felii de pâine uscată în cuptor şi fărâmiţată
rozmarin mărunţit
muştar, după gust
Pentru crustă, amesteci muştarul cu firimiturile de pâine, cu rozmarinul mărunţit şi cu parmezanul. Laşi amestecul deoparte într-un bol. Speli coastele, le cureţi pieliţele şi le ştergi cu şerveţele de hârtie. Pui carnea într-o tigaie adâncă, o dai cu sare, piper şi usturoi pisat, condiment miel şi oaie, după gust, o rumeneşti pe ambele părţi, apoi o scoţi.
Aşezi coastele într-o tavă, în care ai adăugat vinul, roşiile tăiate jumătăţi, dovleceii feliaţi şi crenguţe de cimbru. Le ungi cu muştar şi le presari pe fiecare în parte cu amestecul pentru crustă. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 160 ° C şi o ţii până când carnea s-a pătruns, iar pieliţaroşiilor s-a crăpat. Scoţi tava, o acoperi şi o mai ţii câteva minute. Serveşti coastele de miel cu legumele din tavă.